Szombat

2011.03.18. 16:20

Azon gondolkodom, hogy amikor a hétvége és egy ünnep közé odaesik egy hétköznap, azt vajon miért kell ledolgozni egy másik hétvégén, miért nem lehet megkapni munkaszüneti napként?

Egy évben talán 2-3 ilyen van. Csődbe mennének a munkáltatók?

És akkor blogom első haikuja:

 

Holnap szombat van -

Munkanap, de miért is?

Jobb lenne otthon.

 

Szerző: Bogoj

3 komment

Címkék: hétvége haiku

A bejegyzés trackback címe:

https://bogoj.blog.hu/api/trackback/id/tr822750486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tizer · http://ebredjra.blog.hu/ 2011.05.12. 17:06:36

Szeretjük a kiszámíthatóságot. Tudni, mikor jön a vonat, visszakapjuk-e a pénzünket, ha berakjuk a bankba, elkészül-e a házon a tető, ahogy megígérték. Az ünnepek szóródása zavaró tényező, ha még a melléjük ékelődő munkanapokat is hagynánk veszni, még nagyobb lenne a munkateljesítmény fluktuációja.

Ha csak annak a munkának a kiesése nem zavar ("jobb lenne otthon"), amit érted/számodra végeznek, de amit te másnak végzel, az veszhet, akkor rövidlátó a szemléleted.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.05.13. 10:23:11

@tizer: nem kell, hogy kiessen, meg lehetne oldani úgy, mint mondjuk a húsvétot. essen minden ünnep hétvégére. vagy essen szerdára. és akkor nem vetődik fel az a gondolat, amit írtam.
pl. okt. 23-a lehetne október utolsó előtti szerdája...

tizer · http://ebredjra.blog.hu/ 2011.05.13. 11:44:33

@Bogoj: az ünnepek fix dátuma is a kiszámíthatóság része. Sokan nem is szeretik emiatt a húsvét időzítését.

A jelen helyzet stabilitása csupán azt mutatja, hogy fontosabb a hagyományok megőrzése, a biztos langyosvíz, mint a változás ígérte kétes siker.
süti beállítások módosítása