Sajnos a neten csak darálthúsos receptet találtam, azt viszont csak egyszer próbáltam, és nem ízlett. Itt az én verzióm:

Szükséges alapanyagok:

2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 kg sertéscomb
5-6 paradicsom
chilis bab konzerv
mirelit zöldségek
140 g sűrített paradicsom konzerv
csípős ketchup
fűszerek

Elkészítés

A vöröshagymát pucolás után kockázd fel, nem kell túl kis darabokra. A fokhagymát tisztítsd meg, zúzd össze. A kettőt együtt pirítsd meg egy kevés olajon. Ezután tedd bele a hüvelykujjnyira darabokra vágott húst. Süsd addig, míg ki nem fehéredik. Sózd (vagy vegetázd), borsozd, paprikázd, önts rá vizet, és fedő alatt főzd, míg a hús meg nem puhul, és a víz nagy része el nem fő (ha sok víz marad rajta, főzd tovább egy ideig fedő nélkül). Szórd meg chilivel és oregánóval. Add hozzá az apróra vágott paradicsomot (a héját könnyen le tudod szedni darabolás előtt, ha pár percre forró vízbe teszed, majd hideget engedsz rá. Ha előtte a paradicsomot a végén kis keresztet ejtve bevágod, a héja szinte magától lejön). Mehet bele a sűrített paradicsom, szükség esetén kis ketchup. (Én a Félix Pokol tüze fekete tubusosát használom). Rotyogtasd negyed órát, gyakran kevergesd, mert könnyen lesül. Ezután mehet bele a chilis bab (vörösbabbal az igazi, de a fehérbab is megfelel), és az egyéb zöldségek (fagyasztott borsó, répa, kukorica, zöldbab  kb. fél órát előfőzve). Forrald össze, és kész.

Jó étel a bab,
Chilivel is nagyszerű.
És - hát - jól szelel...

A bejegyzés trackback címe:

https://bogoj.blog.hu/api/trackback/id/tr584854220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása