Eutanázia

2011.05.16. 10:08

Ha már szóba került a halálbüntetés és az abortusz, nem maradhat ki a harmadik nagy halál-kérdés, az eutanázia sem.

Akik nem akarják engedni, azok legtöbbször az élethez való jogot szokták felhozni saját igazuk alátámasztására. Csakhogy a jog egy olyan dolog, amiről le lehet mondani. Ha nem lehet, akkor az már nem jog, hanem kötelezettség.

Az eutanázia olyan embereknél kerül szóba, aki a saját életét már nem tekinti életnek, mert a valódi, életnek mondott valami olyan dolgokkal jár, amivel ő valamiért nem rendelkezik. Ilyen az, amikor egy irtózatos fájdalmakkal szenvedő rákos beteg már felkelni sem tud, képtelen kézbe venni egy könyvet, és már semmi nem érdekli azon kívül, hogy szabaduljon a fájdalomtól. Ha nem kívánja ezt az életet, miért nem mondhat le erről a jogáról? Miért kényszerítjük bele további szenvedésbe?

Erre szoktam mondani:

Az eutanáziáról az egészségesek döntenek, az abortuszról férfiak, a halálbüntetésről pedig olyanok, akiknek még nem gyilkolták meg senkijét.

 

Életet élni.

De teljeset. És halni.

De méltósággal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bogoj.blog.hu/api/trackback/id/tr702907542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tizer · http://ebredjra.blog.hu/ 2011.05.18. 23:05:00

Vajon jobb-e egy rohadt alma, mint a semmi?

A) persze, hogy jobb a rohadt alma, még az is megóvhat az éhenhalástól
B) persze, hogy jobb a semmi, legyen inkább egyel kevesebb alma a kirakatban.
süti beállítások módosítása